HERBA MAHARANI ( Te Zi Bai Feng Wan)

(Kredit to CDM Norazlin Nordin)

Ni cerita asal usul maharani..jom baca kasi habis kalo nak setiap mlm anda adalah mlm pertama!!!..bak kata clien…t saya suami dia tgk kotak maharani pun dah tk senang duduk..haha hebatkn penangan maharani nihhhhh jom layan..panjang pun takper ilmukan…

Sejarah Herba Maharani

Sudah menjadi amalan keluarga diraja sejak 400thn dahulu… ini adalah kisah benar dan di dokumenkan di istana larangan Beijing.. I’ve been there twice, Alhamdulillah.. dapatlah ku saksikan tempat tidur Maharaja yg ‘huru hara’ itu…hihi!!

Mengikut rekod perubatan dari Dinasti Ming, Bai Feng Wan berasal dari Dinasti Tang. Semasa pemerintahan Dinasti Qing, pakar dari hospital maharaja telah melakukan kajian dan memperbaiki kandungan ‘Wuji’ (sejenis ayam hitam) Bai Feng Wan , satu produk asli negeri China dan seterusnya melantik Tong Ren Tang sebagai pembekal tunggal kepada kaum kerabat maharaja.

Malahan Maharani Ci Xi sendiri mengambil makanan tersebut sebagai penyubur dan awet muda. Seterusnya Tong Ren Tang Te Zi Bai Feng Wan sehingga hari ini telah dipamerkan dalam muzium Istana Larangan di China.

Saya suka sejarah Herba Maharani ni… Sgt hebat.. Maharaja ada 3000 gundik at one time (can u imagine, kalau pun seorang tiap malam (entah tongkat apa dia makan..tatau)- seorang gundik hanya berjumpa Maharaja sekali dalam hampir 10 thn!!). Dan tabib akan memastikan gundik2 ni bjumpa Maharaja di hari-hari yang tidak subur (logik la kan, karang beribu pulak anak Maharaja..hik). Maharaja hanya ada anak ngan Permaisuri jerk. Tapi ada seorang gundik ni, Maharaja mesti mau jumpa dia every week.. dan nama beliau adalah Ci Xi.

Dah tiap minggu jumpa, maka Ci Xi pun mengandung dan akhirnya melahirkan anak lelaki. Semasa anak dia 8 thn, maharaja gering dan mangkat. Oleh kerana anak2 Maharaja dgn Permaisuri semuanya perempuan, maka anak Ci Xi diangkat menjadi Maharaja. Jadi ibu maharaja di panggil Maharani… tu le pasal di panggil Herba Maharani – kerana hasil amalan memakan herba inilah, Maharaja asik dok teringat-ingat je kat dia..huhu..

Maharani Ci Xi mangkat di usia 90thn.. dan yg surprisenya, baginda masih lagi didatangi haid. Maksudnya dia tak di mamah usia kerana hormon kecantikan (estrogen) masih lagi tinggi pengeluarannya.

Masa mula-mula dengar tu sy macam tak percaya, tp pastu rezeki dapat berjumpa dgn makcik berusia 70thn, masih lagi ada haid.. (dan time tu dia br bernikah dgn jejaka berusia 40-an).. Tau tak kenapa sy boleh tau kisah dia?

Sb biz partners sy, CDM Shima pakaikan dia Premium Beautiful dan supply Herba Maharani kat dia… That’s prove, kita boleh lambatkan putus haid…

Apa lagi kehebatan Herba Maharani ni?

Z

Menyelesaikan masalah haid tidak teratur

Z

Menyelesaikan masalah senggugut, keputihan dan kekuningan

Z

Melegakan sakit pinggang, sakit belakang, sendi dan lutut

Z

Menguatkan otot-otot rahim dan peranakan

Z

Melegakan migrain dan angin dalam badan

Z

Merangsang hormon estrogen, progesterone & androgen (hormone seks)

Z

Memberi kebahagiaan kepada pasangan

Z

Anti-penuaan dan awet muda

Z

Kecantikan dan kesuburan

Z

Menegangkan payudara

Z

Menegang dan memberi keanjalan pada kulit

Z

Amalan semasa berpantang

Z

Meningkatkan kadar metabolisma

Z

Menambah sel darah

Z

Mengimbangi tekanan darah

Z

Menghilangkan kelesuan dan muka pucat

Z

Melancarkan peredaran darah

Assalamualaikum everyone 🙂

Kali ni Asha nak share dengan you all, about this one supplement yang Asha dah ambil sejak 2015 till now.

Alhamdulillah my period makin teratur since then and paling penting, Asha rasa bertenaga sangat setiap kali makan herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam ni.

Yerla bila makin berusia ni, badan makin cepat letih dan lesu. Baru kerja dalam 6 jam pun Asha dah rasa letih sangat. Alhamdulillah herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam ni sangat membantu Asha untuk kekal cergas dan active.

Jom Asha share sikit apa sebenarnya herba Maharani HaiO akak Jamu Ayam Hitam ni and kenapa setiap wanita WAJIB amalkan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam ni kalau you all nak semakin disayangi dan digilai oleh para suami 🙂

Apakah itu Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam?

Herba Maharani atau nama sebenarnya, Beijing Te Zhi Bai Feng Wan adalah berasal daripada formula tradisional Bai Feng Wan pada masa dinasti Ming.

Ia dihantar dari farmasi diraja ke Beijing Tong Ren Tang untuk dihasilkan sebagai ubat yang khas untuk kegunaan istana maharani.

Maharani menggunakan ubat ini untuk mengekalkan keremajaan dan kecantikan, melewatkan penuaan dan menjaga kesihatan.

Herba Maharani aka Jamu Ayam Hitam ini menggabungkan banyak jenis ubat yang berharga dan dihasilkan melalui teknologi terkini. Ia bersifat halus, lembut, rasa wangi dan tulen, berkesan dalam menambahkan tenaga dan darah, juga menyelaras kitaran haid wanita.

Kandungan Utama Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

Kalau you all nak tahu,Herba Maharani ni mengandungi lebih 20 jenis ubat tradisional yang berharga seperti :

  • Pati ayam hitam
  • Concha Ostrea Gigas
  • Cornu Cervus Nippon
  • Radix Astragalus Membranaceus
  • Radix Panax Ginseng
  • Rhizoma Cyperus Rotundus
  • Radix Angelica Sinensis
  • Radix Paeonia Lactiflora
  • Radix Rehmannia Glutinosa
  • Rhizoma Ligusticum Chuanxiong
  • Radix Salvia Miltiorrhiza
  • Rhizoma Dioscorea Opposita
  • Radix Glycyrrhiza Uralensis

Haaa tu dia berbelit lidah nak sebut nama semua jenis ginseng ni kan? And for your info, ginseng-ginseng ni sangat mahal dan berkhasiat tau. Tapi Alhamdulillah Herba Maharani ni murah jerrr..taklah semahal harga-harga ginseng ni 🙂

Kesan pengambilan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

Z

Menambahkan tenaga dan darah

Z

Menyelaras kitaran haid

Z

Mengawal keputihan

Z

Melegakan tekanan dan kesakitan

(P/s: Secara kesimpulannya, Herba Maharani ni biasanya digunakan untuk merawat masalah lemah badan yang disebabkan oleh kekurangan tenaga dan darah, kelesuan pinggang dan lutut, perpeluhan dan debaran spontan, kepanasan, kitaran haid yang tidak teratur, disentri, pendarahan dalam rahim, keputihan dan sebagainya )

Selain itu, herba Maharani juga memberi berita baik dan menambahkan peluang untuk mengandung.

Kebaikan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

Z

Melegakan masalah wanita & gadis remaja (senggugut, keputihan, peredaran haid, usaha mengelakkan kemandulan)

Z

Amalan yang baik kepada wanita selepas bersalin (menguat & mengecutkan otot rahim, saluran peranakan)

Z

Melegakan sakit pinggang & belakang, sakit sendi & lutut, angin dalam badan dan sebagainya

Z

Mengaktifkan hormon estrogen, progestron & androgen wanita

Z

Awet muda, menegang & memberi keanjalan kulit

Z

Menghilangkan keletihan, meningkatkan kadar metabolisme

Keberkesanan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

Z

Menambahkan tenaga dan darah, menyelaras kitaran haid dan mengawal keputihan

Z

Melegakan ketidakselesaan kitaran haid dan putus haid

Z

Menyelaras rembesan endokrin dan sistem pembiakan wanita

Z

Menguatkan tenaga dan stamina

Cara Pengambilan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

l

Cara makan Herba Maharani yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sekali sehari

l

Mulakan makan Herba Maharani hari pertama selepas period (datang haid)

l

Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan. Tapi kalau nak makan malam pun boleh

l

Makan mestilah bersama air suam

Herba Maharani ni mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba.

Sebaiknya mulakan dengan 25 biji dan jika badan rasa panas minum banyak air kosong/mineral.

Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji.

Kuantiti dalam sekotak Herba Maharani
6 bebola putih = 300 biji kecil pil herba Maharani

Jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)

Jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

Jika ambil 50 biji sehari = 6 hari
(habis sekotak ,stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

Inilah rupa herba Maharani Haio aka Jamu Ayam hitam ni. Memang senang sangat nak telan 🙂

SEBULAN amalkan SATU KOTAK SAHAJA Herba Maharani.

Setelah habis sekotak, hentikan makan Herba Maharani seketika hingga period seterusnya datang. Lepas period ulangi cara makan yang sama.

Nota :
Jika you all rasa badan panas
(sakit kerongkong, pertumbuhan jerawat) selepas makan, you all boleh guna satu cara alternatif yang berikut:
(a) Makan separuh biji bola kuning (=25 pil hitam kecil) sekali
(b) Minum air garam waktu makan
(c) Minum lebih banyak air

Tips Pengambilan Herba Maharani Haio aka Jamu Ayam Hitam

– Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ seperti salad dan watermelon.

– Begitu juga dengan teh kerana mengandungi kafein.

-You all juga perlu memberi perhatian sama ada badan anda terasa ‘heaty’ selepas mula makan Herba Maharani. Jika rasa ‘heaty’, anda boleh mengikut salah satu cara yang berikut :
(a) Kurangkan pengambilan kepada 25 biji hitam kecil
(b) Minum air garam semasa mengambil Herba Maharani

Pengambilan 6 hari berterusan selepas period boleh membantu menguatkan tubuh dan membekalkan nutrien kepada badan sebelum waktu pengovulan.

Walau bagaimanapun, cara pengambilan Herba Maharani juga bergantung kepada kemampuan, keadaan dan ketahan badan individu.

Jika tiada masalah ‘heaty’ selepas you all makan berterusan selepas period you all kali ini dan sehingga period yang seterusnya, you all boleh makan mengikut cara ini, dan tidak terhad kepada 6 hari sahaja.

Tiada masalah untuk anda mengambil Herba Maharani dan produk lain pada masa yang sama, cuma diingatkan makan produk-produk ini pada waktu yang berasingan.

Jika anda terasa sebarang ketidakselesaan, anda dinasihatkan agar mengambil Herba Maharani secara selang hari.

Harga = RM98 Sahaja!
Postage :
RM 7 – Semenanjung
RM10 – Sabah Sarawak

Ada yang tanya, kenapa saya jumpa Maharani lagi murah, RM68 jerrr..

Untuk pengetahuan semua, RM65 tu harga lama 3 tahun yang lepas. Sekarang, sekotak RM 98.

Macamana nak dapatkan herba Maharani menyengat ni..

Whatsaap Sekarang:

(COD Shah Alam, Setia Alam, Klang,Petaling Jaya,Damansara,Subang)

Untuk khidmat nasihat, Call/SMS/Whatsapp Sasha di;

Call/SMS/Whatsapp Sasha : +6016 382 1120

Call/SMS/Whatsapp Sasha : +6019 347 1362